Generatorul de aer cald HESTYA 250 este conceput pentru a încălzi eficient ajutandu-te sa-ti dezvolti afacerea chiar si in sezonul rece. Costurile sunt minime, asta inseamna ca cheltuielie tale pe timp de iarna nu vor depasii zona ta de confort.

Generatorul poate fi folosit in solarii, sere, ateliere, hale de producție, adăposturi de animale etc., te poti bucura de beneficiile generatorului in orice incapere de pana in 3000 mc.

Generatorul este prevăut cu capac demontabil pentru un acces ușor la curațarea schimbătorului de căldura, curatarea acestuia atunci cand este nevoie se poate face usor si rapid.

Ventilatorului este controlat printr-un controller electronic, tot ce trebuie sa faci este sa il alimentezi si generatorul se va ocupa de restul.

Este destinat:

 • Uscătoriilor de cherestea mici și medii
 • Uscătoarelor de rumeguș
 • Incălzirea adăposturilor de animale pe timpul iernii
 • Incălzirea solariilor și serelor
 • Incălzirea halelor de producție
 • Pentru camere și tunele mari de uscare*

Ai o camera de uscare unde este nevoie de o tempertatura constanta si controlata? Iti punem la dispozitie TERMOSTATBOX, dispozitiv de control electronic al temperaturii aerul prin care poti mentine o temperatura constanta si controlata a camerei de uscare. 

GAMA LARGA DE COMBUSTIBIL

Generatorul de aer cald Hestya 250 funcționează pe lemne, coceni, brichete, te poti folosi chiar si de deseurile lemnoase pentru a incalzii incaperea ta

generator aer cald
generator aer cald 150kw 200kw

INCALZIRE RAPIDA

Ventilatorul centrifugal cu care este echipat generatorul oferă o presiune suficientă pentru a împinge aerul cald prin tubulatură la distanța astfel incat spatiul tau se va incalzi mai rapid

INCALZESTE UNIFORM

Aerul care circula prin tubulaturi nu doar ca incalzeste mai rapid ci are si rolul de a incalzi uniform spatiul tau, chiar daca are zeci de metri lungime

generator aer cald 150kw 200kw
generator aer cald 150kw 200kw

AUTONOMIE RIDICATA

Autonomia de pana in 6 ore se datoreaza focarului spatios care permite sa fie incarcat cu lemne de lungimea de 1 metru dar si datorita arderei controlate.

ARDERE CONTROLATA

Arderea controlata introduce aer pe sub gratar dupa necesitate cu ajutorul unui ventilator de aredere.

Exemplu: la aprinderea focului temperatura trebuie ridicată, termostatul de ardere dă comanda ventilatorului să împingă aer pe sub grătar, sub presiunea aerului introdus, clapeta gravitațională se deschide, aerul pătrunde în focar și alimentează flacara cu oxigen.  Cand temperatura este ridicată, pentru a nu se face risipă de combustibil, și a mări autonomia încărcăturii, termostatul comandă oprirea ventilatorului de ardere, implicit clapteta gravitațională se închide și focarul ramane inchis ermetic. Nemaiprimind aer, flacăra se domolește până la noua comandă al termostatului. In felul acesta, autonomia unei încărcături crește considerabil și implicit consumul de lemne scade deci si costurile dvs. vor fi reduse.

Pentru protecția dvs, sistemul de alimentare a flăcării cu aer poate fi oprit de la butonul de pe panoul de comanda la deschiderea ușii de alimentare.

generator aer cald 250kw 300kw 350kw 400kw
generator aer cald 250kw 300kw 350kw 400kw

START-STOP

Histerezisul se referă la valoarea temperaturii de la pornirea ventilatorului de ventilare până la oprirea lui. Histerezisul maxim al Generatorului HESTYA 250 este de 100 unități.

Exemplu: setez histerezisul la 100, setez pornirea ventilatorului la temperatură de 150 gradeC, (temperatura masurată la ieșirea aerului din generator), înseamnă că ventilatorul va porni la 150 gradeC și va furniza aer cald până când acesta coboară la 50 gradeC (diferenta histerezis 100), după care se va opri și va aștepta din nou ca temperatura să urce la 150 gradeC.

În felul acesta:

 • se evită pornirile dese ale ventilatorului astfel scade consumul de energie electrică si implicit si costurile dvs.
 • scade uzura motorului electric al ventilatorului in asa fel va puteti bucura de o perioada lunga de viata a acestuia.
CARACTERISTICI TEHNICEHESTYA 250
Putere termica250kw
Volum util de incalzit≤3000mc
Consum lemn50kg/ora
Autonomie6h
Dimensiuni totale2226X1600X2500mm (Lxlxh)
Greutate kg1400
FocarTabla 6mm
Focar samotatSamota 32mm
Ardere controlataventilator centrifugal si termostat
Panou electriccontrol temperatura cu termostat electronic pornire/oprire ventilator
Ventilator ardere250w
Ventilator aer cald16000mc/h 3 Kw
Alimentare380Vca
Iesire aer cald400 mm
Iesire fum300 mm
Garantie12 luni persoanele juridice
24 luni persoanele fizice

Contact

 • Str. Lucian Blaga, nr. 2, loc. Beius, jud. Bihor
 • 0743 374 090
 • hestyaindustry@yahoo.ro